طرز تهیه فلافل لبنانی خانگی اصل با سس مخصوص

طرز تهیه فلافل لبنانی
طرز تهیه فلافل لبنانی

فلافل لبنانی یکی از غذاهای محبوب و معروف خاورمیانه است که با طعم و اصالت خود ذائقه‌ های بسیاری را به خود جذب می‌کند. این غذای خوشمزه و سالم، با ترکیبی از نخود، سبزیجات و ادویه ‌های معطر تهیه می‌شود و به‌عنوان یک غذای مقوی و خوشمزه شناخته می شود. در این مقاله آموزش آشپزی از سایت زوم فود، قصد داریم به شما نحوه طبخ و تهیه فلافل لبنانی را با استفاده از مواد اولیه اصیل و روش ‌های سنتی آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه فلافل لبنانی خانگی

مواد لازم برای تهیه فلافل لبنانی

  • نخود: 400 گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • سیر: 3 حبه
  • گشنیز: 10 شاخه
  • پودر انبه: 1 قاشق غذا خوری
  • پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای خوری
  • پودر زیره: 1 قاشق مربا خوری
  • پودر جوز هندی: یک سوم قاشق مربا خوری
  • فلفل قرمز و نمک: به میزان لازم

دستور پخت فلافل لبنانی اصل

دستور پخت فلافل لبنانی

با ما همراه باشید و برای طرز تهیه فلافل لبنانی مراحل گفته شده را در پیش بگیرید.

مرحله اول:

ابتدا از شب قبل به مدت ۲۴ ساعت، نخود ها را در آب بخیسانید و در این مدت زمان حدود ۳ الی ۴ بار آب نخود ها را عوض کنید. این کار موجب می شود نخود ها نرم تر شوند و نفخ آنها ها نیز گرفته شود.

مرحله دوم:

حالا با استفاده از غذا ساز یا چرخ گوشت، نخود ها را به شکل پوره و له در آورید. حالا به نخود های پوره شده ادویه، سیر، پیاز، جعفری ، گشنیز و روغن زیتون را اضافه کنید. سپس دوباره مواد را با یکدیگر توسط غذا ساز یا چرخ گوشت مخلوط کنید.

نکته: اگر از غذا ساز استفاده می کنید، حتما توجه داشته باشید که به دستگاه فشار نیاورید و مواد را در دو الی سه مرحله اضافه کنید.

مرحله سوم:

زمانی که تمام مواد با یکدگیر مخلوط شدند و حالت خمیری داشتند آنها را درون یک ظرف درب دار بریزید. سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله چهارم:

در این مدت تا زمانی ‌که مواد استراحت کند، شما میتوانید سس مخصوص فلافل لبنانی را تهیه کنید که در ادامه مواد اولیه سس گفته شده است. پس با ما همراه باشید.

مواد اولیه سس مخصوص فلافل لبنانی

  • ماست: 4 قاشق غذا خوری
  • خیارشور خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • ارده: یک و نیم قاشق غذا خوری
  • سیر له شده: یک حبه
  • آب لیمو: دو قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذا خوری
  • زیره: یک قاشق غذا خوری
  • سماق: یک قاشق مربا خوری
  • نمک: به میزان لازم

مرحله پنجم:

پس از تهیه تمامی مواد سس، آنها را با یکدگیر مخلوط کنید. در آخر مزه سس را بچشید و طبق ذائقه خود طعم آن را تنظیم‌ کنید.

مرحله ششم:

قالب فلافل زن
قالب فلافل زن

بعد از گذشت یک ساعت، مواد فلافل را از یخچال در بیاورید. سپس قالب فلافل زن را به همراه یک کاسه آب یا روغن در کنار خود قرار دهید. لزوم استفاده از آب یا روغن برای قالب گیری در این است که مواد به قالب فلافل زن نچسبد و فلافل شما به درستی از قالب خارج شود.

نکته: اگر قالب فلافل زن در دسترس ندارید، با استفاده از یک قاشق مواد را در کف دستتان بریزید و در میان آن سوراخ ایجاد کنید.

مرحله هفتم:

در آخر روغن را درون قابلمه بریزید تا به طور کامل داغ شود. پیشنهاد می شود برای سرخ کردن فلافل ها از یک قابلمه کوچک و گود استفاده کنید تا فلافل ها به درستی در روغن غوطه ور شوند.

مرحله هشتم:

زمانی که احساس کردید فلافل ها برشته و سرخ شدند آنها را خارج کنید و روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها کشیده شود. در آخر شما میتوانید فلافل لبنانی را با استفاده از سس مخصوصی که درست کردید میل کنید. نوش جانتان!

ما در این مقاله سعی کردیم تا به طور کلی و به زبان ساده طرز تهیه فلافل لبنانی را به شما عزیزان آموزش دهیم. امیدواریم برای شما این مقاله مفید بوده باشد. لطفا نظرات خود را برای ما به اشتراک بگذارید.

دستور پخت: طرز تهیه سمبوسه در سرخ کن بدون روغن

5/5 - (1 امتیاز)